Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Accessibilitat
Aneu a dalt

Amunt

Contra el glaucoma, detecció precoç

06/03/2016

La Setmana Mundial del Glaucoma se celebra entre el 6 i el 12 de març, amb l’objectiu de sensibilitzar la població de la importància de la detecció precoç d’aquesta malaltia, que és la segona causa de ceguesa arreu del món. Es calcula que uns 4 milions i mig de persones són discapacitades visuals com a conseqüència del glaucoma, i que aquest nombre augmentarà fins als 11.200.000 persones l’any 2020. El glaucoma produeix un dany progressiu del nervi òptic, causat en la majoria dels casos per l’augment de la pressió intraocular. Això es tradueix en una pèrdua de la visió perifèrica, encara que en les primeres etapes de la malaltia el pacient no n’és conscient. Aquesta és la raó per la qual, des del 2014, la Setmana Mundial del Glaucoma promociona el lema Beat the Invisible Glaucoma (Derrotem el Glaucoma Invisible, BIG), que ha esdevingut un argument recorrent arreu del món.

WGW2014_logo_300x300

Per a aquesta setmana s’han fet campanyes de difusió per tot el planeta, com aquesta, de l’associació tailandesa Thai Glaucoma, que incideix en l’acompanyament de les persones grans i en la necessitat de les revisions periòdiques i el tractament adequat per minimitzar els danys que provoca aquesta afecció:

https://youtu.be/cFrz07HLBdk

La Setmana Mundial del Glaucoma és una iniciativa conjunta de l’Associació Mundial del Glaucoma (WGA) i l’Associació Mundial de Pacients amb Glaucoma (WGPA) que busca l’eliminació de la ceguesa per glaucoma amb revisions oculars regulars, incloent-hi revisions del nervi òptic. La periodicitat recomanada varia en funció de l’edat de la persona:

  • Abans dels 40 anys es recomana fer-ne cada 2, 3 o 4 anys.
  • Entre els 40 i els 54 anys, cada 1, 2 o 3 anys.
  • Dels 55 als 64 anys, 1 cop cada any.
  • Després dels 65, un o 2 cops cada any.

Aquestes periodicitats varien en funció de les característiques del pacient. A l’Institut de la Màcula comptem amb una unitat especialitzada en Glaucoma que us assessorarà en tots els assumptes relacionats tant en les proves necessàries en cada moment com, si n’és el cas, en els tractaments que cal seguir.

Deixa un comentari


Última modificació: 23 Setembre, 2020 - 10:32