Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Accessibilitat
Aneu a dalt

Amunt

No perdis de vista el glaucoma

No perdis de vista el glaucoma
10/03/2017

El glaucoma és la primera causa de ceguesa irreversible al planeta. Diumenge se'n celebra el Dia Mundial. Es calcula que hi ha uns 60 milions de persones afectades per aquesta patologia. Una xifra que, degut a l'esperança de vida creixent en els països desenvolupats, augmentarà de manera dramàtica en les pròximes dècades —alguns estudis parlen d'un increment del 45% en menys de 25 anys.

Totes aquestes xifres parlen per si soles, però la més crítica fa referència a la consciència dels qui pateixen la malaltia. El glaucoma és una patologia silenciosa. Tant que als països desenvolupats, menys de la meitat dels afectats coneixen la seva situació. I aquest és un fet crític d'importància cabdal. Perquè el glaucoma es pot controlar, sobretot en les fases inicials. El mal que causa, però, és irreversible: amb les tècniques actuals és impossible regenerar els teixits del nervi òptic malmesos per la malaltia.

La solució és prevenir

Així que la solució passa per la prevenció: els exàmens rutinaris que han de permetre detectar i frenar el glaucoma abans que comenci a fer mal.

Hi ha dos tipus de glaucoma, en funció de si el sistema de filtració de l'ull (angle camerular) està obert o no. El 70% dels casos se sol associar a una pressió intraocular elevada, mentre que el 30% correspon a pressions normals en ulls sensibles. La prevalença és del 2% en pacients més grans de 40 anys.

Es tracta d'una patologia crònica. Només un seguiment acurat permanent pot assegurar que no progressi.

Campanya amb Farmaoptics i Teknon-Grupo QuirónSalud

L'Institut de la Màcula ha iniciat, coincidint amb el Dia Internacional i la Setmana Mundial del Glaucoma, una campanya conjunta amb Farmaoptics i el Centre Mèdic Teknon-Grupo QuirónSalud per conscienciar la població de la necessitat de dur a terme controls periòdics per detectar el glaucoma. I tan important com la diagnosi és el seguiment i el tractament permanent de les persones que el pateixen.

Tractament

Els tractaments pel glaucoma solen basar-se en el control de la pressió intraocular. La pressió ideal varia en cada pacient; la clau és mantenir-la en uns nivells que permetin que l'estructura del nervi òptic es mantingui estable durant el temps. L'equip de l'Institut de la Màcula especialitzat en glaucoma, liderat per la Dra. Marta Pazos, porta a terme el seguiment exhaustiu dels nostres pacients, amb les eines, les tècniques i els coneixements científics més avançats i contrastats.

Deixa un comentari


Última modificació: 6 Maig, 2021 - 14:48