PATOLOGIES I TRACTAMENTS

Pingüèluca i Pterigi

Pterigion y pinguecula

Pingüèluca

La pingüècula és una taca blanca-groguenca o una protuberància en la conjuntiva, localitzada comunament a la part interna de l’ull que és més propera al nas. És un canvi en el teixit normal que es converteix en un dipòsit de proteïna, greix i/o calci.

Pterigi

El pterigi és un creixement de teixit carnós en la conjuntiva que es pot estendre fins a la còrnia. Aquest creixement pot esdevenir estacionari, pot romandre petit o es pot engrandir prou per a interferir en la visió.

Símptomes

Pingüècula
Es tracta d’una lesió degenerativa de la conjuntiva que apareix com a conseqüència de l’efecte de l’exposició a la llum ultraviolada, però també està relacionada amb altres agents nocius, com ara els treballs de soldadura i la inflamació i la irritació oculars. Les taques o protuberàncies poden augmentar de grandària gradualment en períodes perllongats de temps.

Pterigi
L’aparició del pterigi es correlaciona amb l’exposició als rajos ultraviolats, encara que també hi participen la sequedat, la inflamació i l’exposició al vent, a la pols o a altres irritants. Normalment, sol ser precedit gairebé sempre de pingüècules. La prevalença del pterigi augmenta a les zones properes a l’equador.

Procediments

Medicina regenerativa: Endoret

Con el tratamiento de medicina regenerativa Endoret propiciamos la reparación de la superficie ocular afectada por la sequedad ocular. Se trata de un plasma rico en factores de crecimiento para el tratamiento de las lesiones de la superficie ocular elaborado a partir de la sangre del mismo paciente. Con esta formulación individualizada se consigue una tolerancia completa y una efectividad óptima. Esta opción terapéutica revolucionaria es muy eficaz en casos de defectos epiteliales persistentes o úlceras corneales. Asimismo se puede aplicar después de una cirugía refractiva corneal, una cirugía ocular o en el Síndrome de Sjögren.
Patologia Ull Sec

Dra. Paula Verdaguer,

MD, PhD

Número de Col·legiat COMB: 40737

Metge Oftalmòleg. Especialista en Còrnia, Cirurgia Refractiva i Cataractes

Si t’ha interessat ho pots compartir aquí:

Última modificació: 27/07/2023
Desplaça cap amunt