PATOLOGIES I TRACTAMENTS

Queratitis

La queratitis és una inflamació de la còrnia, l’estructura anterior de l’ull. La còrnia està constituïda per un teixit transparent i avascular, i té com a característica principal la transparència, que serveix per a permetre que la llum i la imatge passin a l’interior de l’ull. La queratitis pot ser superficial (només afecta l’epiteli) o ulcerativa (afecta capes més profundes de la còrnia).

La queratitis superficial és la més freqüent i normalment es cura sense deixar cap cicatriu, mentre que la queratitis ulcerativa, en alguns casos, és molt greu i provoca cicatrius a la còrnia que requereixen un trasplantament corneal.

Les queratitis poden aparèixer per moltes causes, com, per exemple, infeccions (bacteris, fongs, amebes, paràsits i virus), sequedat ocular, exposició, hipersensibilitat estafilocòccica o cos estrany corneal residual, entre d’altres.

Els organismes bacterians són la causa més comuna de queratitis infecciosa. Mentre no es demostri el contrari, en general, se suposa que les infeccions corneals són d’origen bacterià. Aquestes infeccions poden ser molt greus. És molt important fer-ne un diagnòstic correcte i aplicar de manera precoç el tractament adequat per a controlar la infecció.

Símptomes

Les queratitis provoquen dolor, llagrimeig, ull vermell, fotofòbia, disminució de visió, secreció i intolerància aguda a les lents de contacte.

Procediments

Medicina regenerativa: Endoret

Con el tratamiento de medicina regenerativa Endoret propiciamos la reparación de la superficie ocular afectada por la sequedad ocular. Se trata de un plasma rico en factores de crecimiento para el tratamiento de las lesiones de la superficie ocular elaborado a partir de la sangre del mismo paciente. Con esta formulación individualizada se consigue una tolerancia completa y una efectividad óptima. Esta opción terapéutica revolucionaria es muy eficaz en casos de defectos epiteliales persistentes o úlceras corneales. Asimismo se puede aplicar después de una cirugía refractiva corneal, una cirugía ocular o en el Síndrome de Sjögren.
Patologia Ull Sec

No results found.

Si t’ha interessat ho pots compartir aquí:

Última modificació: 27/07/2023
Desplaça cap amunt