TRACTAMENT

Botox

Botox

La toxina botulínica (que té el nom comercial de Botox) és un preparat que deriva d’una toxina produïda pel bacteri Clostridium botulinum. L’efecte que comporta és que relaxa l’acció muscular, ja que bloqueja la transmissió neuromuscular. Les aplicacions en la medicina actual són múltiples, entre les quals el rejoveniment facial sense cirurgia.

En relaxar els músculs facials, hi ha arrugues que desapareixen o se suavitzen. La toxina botulínica funciona especialment bé en tres àrees: l’entrecella, el front i les potes de gall.

La toxina botulínica triga entre tres i cinc dies a fer ple efecte després de la injecció. La injecció és indolora i no requereix cap pauta postoperatòria. Al cap d’una setmana de la injecció es valora el resultat i, si es considera oportú, es retoca el tractament. L’efecte de la toxina botulínica sempre és temporal i dura entre tres i sis mesos.

Les possibles complicacions del tractament són sempre temporals, també. Aquestes complicacions són extremament infreqüents si la tècnica d’injecció és adequada.

Dr. José Nieto,

M.D.

Número de Col·legiat COMB: 38.579

Metge Oftalmòleg. Especialista en Cirurgia Plàstica Ocular

Si t’ha interessat ho pots compartir aquí:

Última modificació: 25/09/2023
Desplaça cap amunt