Notícies > Com afrontar les conjuntivitis al·lèrgiques

Conjuntivitis al·lèrgiques

Com afrontar les conjuntivitis al·lèrgiques

Les conjuntivitis al·lèrgiques solen presentar-se a la primavera, encara que poden ser persistents durant tot l’any, amb pics estacionals dels símptomes.

La picor als ulls és el símptoma més freqüent de la conjuntivitis al·lèrgica. Un efecte que pot arribar amb un envermelliment ocular lleu i fins i tot, en alguns casos, amb edema (una inflamació a causa de l’acumulació de líquids). La conjuntivitis al·lèrgica pot aparèixer acompanyada d’altres manifestacions al·lèrgiques no oculars: rinitis o asma. No és contagiosa, al contrari que les conjuntivitis d’origen bacterià o víric. Es produeixen per la resposta del sistema immunitari a un agent extern que pot ser el pol·len, els àcars de la pols o les proteïnes presents en les cèl·lules de la pell dels animals domèstics.

En general, a la consulta oftalmològica basem el diagnòstic en una exploració bàsica amb la llum de fenedura i no solen ser necessàries altres proves.

Els tractament es basen en neteja freqüent, llàgrimes artificials i col·liris antihistamínics o antiinflamatoris. És important una higiene adequada de l’entorn del pacient i de la roba. I, sobre tot, evitar fregar-se els ulls, ja que augmenta la sensació de picor, la durada dels símptomes i, a la llarga, es poden provocar lesions a la còrnia.

Davant de qualsevol sensació de picor o envermelliment, el més aconsellable és anar a la consulta oftalmològica: descartarem altres patologies compatibles amb aquests símptomes i farem una pauta personalitzada de mesures preventives.

Si t’ha interessat ho pots compartir aquí:

Desplaça cap amunt