Notícies > Les claus del segment posterior per al personal sanitari no oftalmòleg

Claves del segmento posterior

Les claus del segment posterior per al personal sanitari no oftalmòleg

MARC BIARNÉS I MÍRIAM GARCIA, OPTOMETRISTES DE L’INSTITUT DE LA MÀCULA, SÓN CO-AUTORS D’UN LLIBRE QUE POSA ELS DARRERS CONEIXEMENTS SOBRE LES PATOLOGIES DEL SEGMENT POSTERIOR A L’ABAST DE TOTS ELS PROFESSIONALS SANITARIS NO MÈDICS QUE TRACTEN AMB TRASTORNS DE LA RETINA I EL NERVI ÒPTIC.

El llibre “Retina y nervio óptico para optometristas y otros profesionales sanitarios”, en el que han participat el Dr. Marc Biarnés i Míriam Garcia, optometristes de l’Institut de la Màcula, explica de manera entenedora les malalties de retina i nervi òptic pel personal sanitari no mèdic. Juntament amb 9 optometristes experts més, expliquen les proves funcionals i d’imatge utilitzades a clínica en l’exploració de pacients afectats per malalties que afecten aquestes estructures, així com la descripció de les malalties més comunes adaptada a les necessitats de l’optometrista. També proposen un curs d’acció per derivar a l’especialista mèdic adequat amb la celeritat adient.

El volum neix amb la vocació de convertir-se en referència per a tots els professionals de la visió no mèdics que tracten amb els pacients en primera línia, i que necessiten conèixer les característiques bàsiques de les patologies de la retina i del nervi òptic per detectar-les el més aviat possible i derivar-les cap als especialistes corresponents. És, per tant, un llibre més específic per aquests sanitaris que d’altres que es centren en el tractament mèdic i quirúrgic i que van dirigits a metges oftalmòlegs. A més, els autors inclouen capítols sobre els principis de la interpretació dels estudis en aquest camp, el paper de la telemedicina i sobre la intel·ligència artificial en malalties del segment posterior, entre d’altres.

El llibre conclou amb un capítol dedicat a explicar de manera entenedora els mecanismes pels quals actuen els tractaments més utilitzats pels oftalmòlegs en aquestes condicions.

Amb Biarnés i Garcia, signen el llibre el Dr Genís Cardona, Dr Diego García Ayuso, Dra Noemí Güemes, Dra Victoria de Juan, Jesús Marín, Dra Cristina Peña, Dra Elena Salobrar, Marta Sernau i Teyma Valero.

Marc Biarnés i Míriam Garcia presenten l’obra al Congrés d’Optometria, Contactologia i Òptica Oftàlmica OPTOM22.

Si t’ha interessat ho pots compartir aquí:

Desplaça cap amunt