PATOLOGIES I TRACTAMENTS

Conjuntivitis Primaveral

Conjuntivitis

La conjuntivitis primaveral és un dels processos al·lèrgics oculars més freqüents en aquesta època de l’any. Els al·lergògens com ara el pol·len dels arbres o de les gramínies, que a la primavera són més presents, n’empitjoren els símptomes.

Símptomes

La picor és el símptoma principal d’aquesta malaltia. A més, també hi sol haver ull vermell, llagrimeig, inflamació palpebral, secreció, dolor ocular i, en casos severs, fotofòbia i visió borrosa.

De vegades s’associa a una afectació nasal, com ara la rinitis al·lèrgica, o a una afectació faríngia.

Prevenció
El control del factor ambiental és la cura bàsica per a les persones amb conjuntivitis al·lèrgica primaveral. És important identificar l’agent que ha provocat la conjuntivitis i evitar-hi el contacte. Quan l’exposició ja s’ha produït, rentar-se l’ull afectat amb sèrum fisiològic o llàgrimes artificials permet netejar els al·lergògens de la superfície ocular i reduir el temps de contacte.
Cal fer-se proves d’al·lèrgia per a determinar els al·lergògens que han provocat la conjuntivitis. D’aquesta manera, es valora un possible tractament mitjançant vacunes.

Procediments

Medicina regenerativa: Endoret

Con el tratamiento de medicina regenerativa Endoret propiciamos la reparación de la superficie ocular afectada por la sequedad ocular. Se trata de un plasma rico en factores de crecimiento para el tratamiento de las lesiones de la superficie ocular elaborado a partir de la sangre del mismo paciente. Con esta formulación individualizada se consigue una tolerancia completa y una efectividad óptima. Esta opción terapéutica revolucionaria es muy eficaz en casos de defectos epiteliales persistentes o úlceras corneales. Asimismo se puede aplicar después de una cirugía refractiva corneal, una cirugía ocular o en el Síndrome de Sjögren.
Patologia Ull Sec

Dra. Paula Verdaguer,

MD, PhD

Número de Col·legiat COMB: 40737

Metge Oftalmòleg. Especialista en Còrnia, Cirurgia Refractiva i Cataractes

Si t’ha interessat ho pots compartir aquí:

Última modificació: 27/07/2023
Desplaça cap amunt