Procediments

OCT de segment anterior

OCT de segment anterior

La tomografia de coherència òptica (OCT) ens permet obtenir imatges d’alta resolució de tall transversal del segment anterior i posterior de l’ull de manera no invasiva, gràcies a la interferometria òptica. Actualment, s’ha convertit en una eina molt útil per a l’estudi ultraestructural de l’anatomia ocular.

L’OCT de segment anterior s’empra en el seguiment de pacients intervinguts de cirurgia refractiva, anells intraestromàtics, cross-linking corneal, trasplantaments de còrnia, lents intraoculars fàquiques, i en pacients intervinguts de cirurgia filtrant de glaucoma. En el camp de la cirurgia de la cataracta, l’OCT ens permet analitzar de manera precisa l’arquitectura de les incisions, així com les relacions entre la lent intraocular i la càpsula posterior.

L’OCT de segment anterior és molt útil per a analitzar i per a avaluar els tumors i els quists del segment anterior, els tumors conjuntivals i les diferents afeccions corneals, com ara distròfies, degeneracions o infeccions. A més, ens permet determinar la paquimetria corneal i epitelial, quantificar el valor de l’angle iridocorneal, quantificar la profunditat de la cambra anterior, avaluar el posicionament i l’alineament de les lents intraoculars fàquiques i pseudofàquiques, i estudiar les lents de contacte sobre la còrnia i l’estat de la superfície ocular, i també és útil per a estudiar la síndrome de l’ull sec.

Dra. Paula Verdaguer,

MD, PhD

Número de Col·legiat COMB: 40737

Metge Oftalmòleg. Especialista en Còrnia, Cirurgia Refractiva i Cataractes

Si t’ha interessat ho pots compartir aquí:

Última modificació: 18/07/2023
Desplaça cap amunt