Procediments

Tomografia de coherència òptica

Tomografia de coherència òptica

La tomografia de coherència òptica (OCT) és una tècnica d’imatge tomogràfica (imatge per seccions) òptica, no invasiva, que utilitza una combinació de llums provinents de diversos receptors per a aconseguir una major resolució. La penetració mil·limètrica d’aquesta tècnica proporciona fotografies d’alta resolució de les diferents capes de la retina. La tecnologia d’última generació de la qual disposa l’Institut permet identificar detalls anormals a escala gairebé cel·lular, en diferents capes de la retina i en múltiples seccions que rastregen tota la zona macular, cosa que millora la capacitat diagnòstica i de seguiment de diferents teràpies en diverses patologies maculars i retinals. Avui en dia no es podria concebre la gestió de la patologia macular sense l’ajuda diagnòstica de la tomografia de coherència òptica.

OCT NO

La tomografia de coherència òptica (OCT) de nervi òptic (NO) aporta un mesurament quantitatiu de la pupil·la i de la capa de fibres nervioses retinals molt útil per a diagnosticar i per a seguir els pacients amb glaucoma.

El mesurament de la capa de fibres nervioses ens ajuda a diferenciar entre ulls sans i ulls afectats de glaucoma. A més, gràcies a la comparació de resultats entre exploracions, ens permet detectar la progressió del glaucoma.

Dr. Jordi Monés,

M.D. PhD

Número de Col·legiat COMB: 22.838

Director. Doctor en Medicina i Cirurgia. Especialista en Oftalmologia. Especialista en Retina, Màcula i Vitri.

Si t’ha interessat ho pots compartir aquí:

Última modificació: 24/10/2023
Desplaça cap amunt