Notícies > S’aprova als Estats Units el primer tractament per a l’atròfia geogràfica després d’uns assajos clínics duts a terme a l’Institut de la Màcula

S’aprova als Estats Units el primer tractament per a l’atròfia geogràfica després d’uns assajos clínics duts a terme a l’Institut de la Màcula

El primer i únic tractament per a l’atròfia geogràfica (AG), forma avançada de la degeneració macular associada a l’edat (DMAE), ja és una realitat a les clíniques oftalmològiques dels Estats Units. El fàrmac, Syfovre, de la farmacèutica Apellis, es basa en els resultats dels estudis de fase III OAKS i DERBY, en els quals va participar activament l’Institut de la Màcula. De fet, el director de l’Institut, el Dr Jordi Monés, ha seguit de molt a prop les evolucions de les investigacions com a referent europeu en la lluita contra aquesta patologia. “Em fa molt feliç —va expressar en el seu compte de LinkedIn— haver contribuït personalment en aquesta travessia de dues dècades”, al principi de les quals —recorda sovint el Dr Monés— ben pocs investigadors gosaven mirar aquesta patologia cara a cara.

«El repte actual —apunta el director de l’Institut de la Màcula en una entrada més recent a la xarxa professional— és definir qui pot ser candidat al tractament», i proposa una sèrie d’elements relacionats amb la malaltia i amb les condicions de la persona candidata al tractament que hauran de condicionar la decisió d’aplicar-lo o no.

El perfil de seguretat del nou fàrmac s’ha demostrat després d’un estudi extens que ha aplicat unes 12.000 injeccions, i se n’ha determinat la contraindicació en pacients amb infeccions oculars o perioculars i en pacients amb inflamació intraocular activa.

L’Agència Europea de Medicaments examina ara una sol·licitud d’autorització de comercialització de Syfovre i s’espera que prendrà una decisió al respecte cap a principis del 2024.

Si t’ha interessat ho pots compartir aquí:

Desplaça cap amunt