TRACTAMENT

Blefaroplàstia

Blefaroplàstia

Les parpelles són una part fonamental de l’expressió facial i centren gran part de l’atenció durant la interacció social. Les col·loquialment denominades bosses, que apareixen amb l’edat, ens donen un aspecte d’envelliment prematur o de fatiga que avui en dia es pot millorar moltíssim i d’una manera segura. La cirurgia estètica palpebral té un efecte rejovenidor molt natural, sense provocar canvis dràstics en la imatge i sense cicatrius visibles. A diferència d’altres cirurgies estètiques com ara el lífting facial, aquesta és menys invasiva, més econòmica i té un postoperatori més curt i agradable. Per això s’ha convertit en una de les cirurgies estètiques més populars arreu del món.

Per què un cirurgià oculoplàstic?

Tenint en compte la complexitat de l’anatomia palpebral i la relació d’aquesta amb una salut ocular adequada, és fonamental que un oftalmòleg especialista en cirurgia oculoplàstica dugui a terme aquesta mena d’intervencions. Estar familiaritzat amb el globus ocular i les estructures annexes és fonamental per a dur a terme aquestes cirurgies d’una manera correcta i, sobretot, segura.

Blefaroplàstia, en què consisteix?

La blefaroplàstia és la cirurgia estètica de les parpelles. A les parpelles superiors consisteix a eliminar l’excés de pell i, de vegades, el teixit gras. La cicatriu en aquesta intervenció és invisible, ja que queda oculta en el plec natural de la parpella superior. Pel que fa a les parpelles inferiors, la blefaroplàstia n’elimina les bosses de greix. Aquest procediment es duu a terme ressecant l’excés de greix o bé redistribuint el teixit gras. En aquest cas, la cirurgia es duu a terme per via transconjuntival, de manera que no hi ha incisió a la pell ni cicatriu visible. De vegades cal tractar la pell de les parpelles inferiors. Això es duu a terme quirúrgicament, amb làser de CO2 o mitjançant un píling químic.

Intervenció i postoperatori

Tant la blefaroplàstia superior com la inferior es duen a terme amb anestèsia local i es poden completar alhora. Aquesta cirurgia no requereix ingrés. En alguns casos concrets, i per motius mèdics, es pot aplicar anestèsia general.

Després de la intervenció els ulls estan destapats. És normal que hi hagi inflor i de vegades petits hematomes després de la intervenció, sobretot durant la primera setmana. És important evitar esforços físics durant una setmana i aplicar fred local diverses vegades al dia durant els tres primers dies. Si s’han utilitzat punts, aquests es retiren entre quatre i set dies després de la intervenció.

Dr. José Nieto,

M.D.

Número de Col·legiat COMB: 38.579

Metge Oftalmòleg. Especialista en Cirurgia Plàstica Ocular

Si t’ha interessat ho pots compartir aquí:

Última modificació: 01/08/2023
Desplaça cap amunt