TRACTAMENT

Cirurgia de cristal·lí transparent amb implant de lent intraocular (EDOF, trifocal o monofocal en monovisió)

Cirugía de cristalino transparente con implante de lente intraocular

La cirurgia de la presbícia inclou diverses tècniques en funció de l’edat, de la graduació necessària i de les característiques de l’ull. Cada cas s’avalua a partir d’un seguit de proves que ens permeten decidir quina és la tècnica més adequada per a cada pacient.

Encara que hi ha molts projectes en desenvolupament per a tractar la presbícia, actualment l’únic tractament definitiu per a corregir-la consisteix a extreure el cristal·lí, que és, pel procés de pèrdua d’acomodació amb l’edat, la causa de l’aparició de la presbícia. El cristal·lí se substitueix per una lent monofocal (monovisió) o per lents multifocals (bifocals/trifocals).

De totes les tècniques actuals que s’utilitzen per a corregir la presbícia, des de l’Institut de la Màcula recomanem, perquè són els mètodes més segurs, estables, eficaços i definitius, extreure el cristal·lí transparent i implantar una lent multifocal (bifocal/trifocal) o una lent monofocal en monovisió, o la monovisió avançada.

La cirurgia mitjançant la implantació de lents multifocals és la que s’empra més per a corregir la presbícia. Aquesta cirurgia consisteix a canviar el cristal·lí transparent per una lent que permeti enfocar sense que calguin ulleres, tant pel que fa a la visió de lluny com a la visió intermèdia i a la visió de prop. En una avaluació prèvia a la intervenció es determina la lent més adequada per al pacient, que depèn de les característiques de l’ull i de les necessitats visuals de la persona.

Es tracta d’una cirurgia estable que no requereix noves operacions i que, en eliminar el cristal·lí, evita la cirurgia de cataracta en un futur.

Lent multifocal tórica CatarataPresbicia

Dra. Paula Verdaguer,

MD, PhD

Número de Col·legiat COMB: 40737

Metge Oftalmòleg. Especialista en Còrnia, Cirurgia Refractiva i Cataractes

Si t’ha interessat ho pots compartir aquí:

Última modificació: 26/07/2023
Desplaça cap amunt