TRACTAMENT

Cirurgia refractiva amb implantació de lent fàquica de cambra posterior (ICL)

Visian-ICL (CIRUG REFRACTIVA LENT FAQUICA)

Hi ha casos en què la cirurgia amb làser en la còrnia per a corregir els defectes refractius no és possible i és preferible la implantació de lents intraoculars, denominades lents intraoculars fàquiques (LIOF), que respecten el cristal·lí natural de l’ull.

Les lents fàquiques de cambra posterior ICL (implantable collamer lens) s’introdueixen dins de l’ull, per davant del cristal·lí i per darrere de l’iris, per corregir miopies, hipermetropies i astigmatismes elevats de manera segura i eficaç.

Amb aquestes lents, elaborades amb un material biocompatible, l’ull no pateix cap modificació.

L’avantatge principal d’aquestes lents és que permeten corregir la miopia, la hipermetropia i/o l’astigmatisme que no es poden tractar mitjançant cirurgia corneal amb làser, i en alguns casos fins i tot milloren la capacitat visual del pacient.

Si cal, la lent es pot extreure perquè l’ull recuperi la seva condició original, i això converteix aquesta tècnica en un procediment reversible, a diferència del làser.

La intervenció es duu a terme de manera ambulatòria. Com que es tracta d’una cirurgia intraocular, i per minimitzar els riscos d’infecció, es duu a terme, primer, la cirurgia d’un ull i, al cap d’una setmana, la de l’altre. S’empra anestèsia tòpica o local i la recuperació visual és ràpida (24-48 hores) i molt estable.

Dra. Paula Verdaguer,

MD, PhD

Número de Col·legiat COMB: 40737

Metge Oftalmòleg. Especialista en Còrnia, Cirurgia Refractiva i Cataractes

Si t’ha interessat ho pots compartir aquí:

Última modificació: 27/07/2023
Desplaça cap amunt