TRACTAMENT

Contactologia

Contactologia

El departament de contactologia ofereix l’assessorament i l’adaptació personalitzats de les lents de contacte a través d’un estudi oftalmològic previ, proves diagnòstiques específiques i l’avaluació de les necessitats de cada pacient.
El treball conjunt entre l’optometrista i l’oftalmòleg ens permet oferir la prevenció o el tractament precoç pel que fa a complicacions que deriven de l’ús de les lents de contacte.

El departament de contactologia de l’Institut de la Màcula ofereix diverses classes d’adaptació:
• Lents d’ús continuat com a alternativa a la correcció habitual de miopia, hipermetropia i astigmatisme.
• Lents per a corregir la presbícia.
• Simulacions durant el preoperatori de cataracta i de cirurgia refractiva.
• Ús terapèutic o d’ajuda a tractaments farmacològics.

Què són els defectes de la refracció?

Els defectes de la refracció ocular són la miopia, la hipermetropia i/o l’astigmatisme. L’ull miop té una longitud més gran del normal, de manera que les imatges dels objectes llunyans queden enfocades en un pla situat per davant
de la retina. La hipermetropia és el defecte oposat a la miopia: l’ull té una longitud més petita del normal i, per això, les imatges dels objectes llunyans queden enfocades en un pla situat per darrere de la retina. Els astigmatismes són defectes que depenen de la regularitat (esfericitat) de les superfícies òptiques, sobretot de la còrnia.

La presbícia no és pròpiament un defecte refractiu sinó el resultat de la pèrdua de l’acomodació, que és la capacitat de canviar l’enfocament ocular per a veure amb claredat els objectes propers. Tots perdem progressivament la capacitat d’acomodació amb l’edat, per la disminució natural d’elasticitat del cristal·lí i dels teixits que l’envolten, i per altres canvis fisiològics relacionats.

Les lents de contacte corregeixen de manera no definitiva aquests defectes refractius quan es presenten sols o combinats. També s’utilitzen de manera terapèutica.

LENS DE CONTACTE

Les lents de contacte són lents molt petites i primes que s’apliquen directament sobre la còrnia, ja sigui per a corregir defectes refractius, per a ús estètic o per a ús terapèutic.

En la majoria de casos, la prescripció de les lents de contacte s’associa a la correcció del defecte refractiu.

Les lents de contacte proporcionen un camp visual més gran i més nitidesa en algunes graduacions difícils de corregir amb ulleres.

Dra. Paula Verdaguer,

MD, PhD

Número de Col·legiat COMB: 40737

Metge Oftalmòleg. Especialista en Còrnia, Cirurgia Refractiva i Cataractes

Si t’ha interessat ho pots compartir aquí:

Última modificació: 02/08/2023
Desplaça cap amunt