TRACTAMENT

Tractament amb làser

Tractament laser del glaucoma

Iridotomia amb làser

La iridotomia amb làser es duu a terme de manera ambulatòria amb el làser Nd:YAG.

Habitualment, s’aconsella amb caràcter preventiu per a ulls amb angle estret per a evitar el glaucoma agut per bloqueig pupil·lar. A més, és molt eficaç per a tractar l’atac agut de glaucoma.

Amb el làser es fa un orifici petit a la perifèria de l’iris que crea una ruta alternativa perquè l’humor aquós atrapat a la cambra posterior passi a la cambra anterior, i això permet que l’iris retrocedeixi, deixi d’ocloure la xarxa trabecular i equilibri les pressions entre les dues cambres.

Trabeculoplàstia amb làser

La trabeculoplàstia amb làser és una tècnica en què s’aplica energia làser sobre la xarxa trabecular en forma d’impactes separats, normalment a la meitat de l’angle (180°), en cada tractament, amb l’objectiu de fer augmentar el flux de sortida de l’humor aquós i, així, fer disminuir la pressió intraocular.

Els pacients que no toleren o no compleixen el tractament mèdic inicial, si es detecta l’angle obert a través d’una gonioscòpia, poden ser candidats a la trabeculoplàstia amb làser. A més, se sol dur a terme quan el tractament de la pressió intraocular amb col·liris no és eficaç o quan el pacient no pot ser intervingut quirúrgicament. En alguns casos, s’indica com a tractament inicial del glaucoma.

Ciclofotocoagulació transescleral

La ciclofotocoagulació transescleral amb làser díode és un procediment quirúrgic. El làser s’aplica al quiròfan a la zona de l’ull que produeix l’humor aquós (cos ciliar) perquè disminueixi la producció de líquid i, per tant, la pressió intraocular.

La cicloablació està indicada per a reduir la pressió intraocular en ulls amb poc potencial visual, amb dolor o que siguin mals candidats a la cirurgia per incisió.

És un procediment ràpid i eficaç en els casos adequats.

Dr. Marc Rosell,

M.D. PhD

Número de Col·legiat COMB: 51.305

Metge Oftalmòleg. Especialista en Glaucoma.

Si t’ha interessat ho pots compartir aquí:

Última modificació: 27/07/2023
Desplaça cap amunt