TRACTAMENT

Retinopèxia pneumàtica

Retinopexia neumática

Avui en dia és una tècnica en desús i s’empra en molt pocs casos. La fiabilitat i l’eficàcia de resolució dels despreniments de la retina mitjançant tècniques de vitrectomia posterior combinades o no amb cirurgia escleral són molt superiors i presenten una taxa de redespreniments més baixa.

La retinopèxia pneumàtica és un procediment quirúrgic per a corregir el despreniment de la retina.

Aquest tractament consisteix a injectar una petita quantitat d’un gas específic a una determinada concentració dins de la cavitat vítria. La bombolla de gas s’expandeix dins de l’ull durant les primeres hores i permet reaplicar la retina i tractar l’esquinçament que ha provocat el despreniment mitjançant la fotocoagulació amb làser.

Després de la intervenció, cal que el pacient mantingui el cap en una posició determinada durant uns quants dies perquè el gas compleixi la seva funció. Es recomana que durant unes quantes setmanes el pacient no vagi a llocs de gaire altitud respecte del nivell del mar ni viatgi amb avió, ja que la disminució de la pressió atmosfèrica pot provocar l’expansió no controlada de la bombolla, cosa que comportaria complicacions.

Passades unes quantes setmanes, el gas es reabsorbeix espontàniament i la retina queda segellada.

Dr. Jordi Monés,

M.D. PhD

Número de Col·legiat COMB: 22.838

Director. Doctor en Medicina i Cirurgia. Especialista en Oftalmologia. Especialista en Retina, Màcula i Vitri.

Si t’ha interessat ho pots compartir aquí:

Última modificació: 26/07/2023
Desplaça cap amunt