PATOLOGIES I TRACTAMENTS

Tumors oculars, palpebrals i orbitaris

Tumores oculares, palpebrales y orbitarios

La naturalesa dels tumors que es presenten a l’àrea periocular és molt variada i hi ha multitud de lesions benignes i quists, però també lesions canceroses.

Entre aquestes, les més freqüents són les que estan relacionades amb l’exposició solar, fonamentalment el carcinoma basocel·lular i el carcinoma escatós, que poden aparèixer a les parpelles. Quan una lesió cancerosa es presenta a les parpelles, és fonamental que la tracti un especialista, ja que es requereixen tècniques quirúrgiques molt específiques que, alhora que eliminen el tumor, asseguren que la parpella mantingui la important funció de protegir el globus ocular.

Els tumors orbitaris també es divideixen en benignes i cancerosos, i els primers són els més freqüents. Les lesions canceroses de l’òrbita són poc habituals, i entre aquestes la més freqüent és el limfoma orbitari, que sol tenir un bon pronòstic de guariment. Altres tumors que es presenten en aquesta àrea són els de la glàndula lacrimal o les metàstasis d’altres càncers.

En el globus ocular també poden aparèixer lesions canceroses, que afecten la superfície ocular, com en el cas dels carcinomes escatosos de conjuntiva, o que creixen a l’interior del globus, com ara el melanoma de coroide.

Símptomes

Alguns tumors orbitaris, malgrat que són benignes, com ara l’hemangioma cavernós, poden comportar problemes visuals a causa de la localització orbitària. Els carcinomes escatosos de conjuntiva provoquen problemes de superfície ocular.

Procediments

Medicina regenerativa: Endoret

Con el tratamiento de medicina regenerativa Endoret propiciamos la reparación de la superficie ocular afectada por la sequedad ocular. Se trata de un plasma rico en factores de crecimiento para el tratamiento de las lesiones de la superficie ocular elaborado a partir de la sangre del mismo paciente. Con esta formulación individualizada se consigue una tolerancia completa y una efectividad óptima. Esta opción terapéutica revolucionaria es muy eficaz en casos de defectos epiteliales persistentes o úlceras corneales. Asimismo se puede aplicar después de una cirugía refractiva corneal, una cirugía ocular o en el Síndrome de Sjögren.
Patologia Ull Sec

Dr. José Nieto,

M.D.

Número de Col·legiat COMB: 38.579

Metge Oftalmòleg. Especialista en Cirurgia Plàstica Ocular

Si t’ha interessat ho pots compartir aquí:

Última modificació: 27/07/2023
Desplaça cap amunt