Procediments

Topografia Corneal

Topografia Corneal

La topografia corneal fa una anàlisi sistemàtica de la còrnia que ens permet conèixer-ne la forma a fons.

Els topògrafs moderns incorporen sistemes de projecció (discos de Placido) i d’elevació per a aconseguir una anàlisi més completa de la superfície anterior i posterior de la còrnia.

Actualment, una de les aplicacions més importants de la topografia corneal és que permet detectar de manera precoç èctasis corneals i fer-ne el seguiment. L’anàlisi del conjunt de dades aportades ens permet fer-ne un diagnòstic fiable, fer-ne un seguiment i decidir l’estratègia terapèutica més efectiva en funció de la magnitud i la classe d’astigmatisme (regular o irregular).

No obstant això, la topografia corneal també és útil i fonamental abans de la cirurgia refractiva corneal, en cataracta refractiva per a calcular la potència de la lent que s’ha d’implantar, en queratoplàsties i en alteracions corneals, entre d’altres.

Cap dels valors per si sol no té un pes definitiu en el diagnòstic d’una patologia i és important analitzar tots els paràmetres oferts i la correlació clínica que aporten.

Per a dur a terme aquest examen no cal fer cures especials al pacient. N’hi ha prou que tingui la superfície ocular ben hidratada. Els pacients que duen lents de contacte han de deixar de dur-les durant els 10-15 dies previs a l’examen perquè no n’alterin els resultats.

Dra. Paula Verdaguer,

MD, PhD

Número de Col·legiat COMB: 40737

Metge Oftalmòleg. Especialista en Còrnia, Cirurgia Refractiva i Cataractes

Si t’ha interessat ho pots compartir aquí:

Última modificació: 18/07/2023
Desplaça cap amunt