El nostre equip

Oftalmòlegs especialistes

MÀCULA, RETINA I VITRI

Dr Jordi Monés

Prof. Jordi Monés MD, PhD

Oftalmòleg especialista en malalties de la màcula, la retina i el vitri.
El Dr. Jordi Monés, fundador de l’Institut de la Màcula, és una de les referències europees en la investigació i el tractament de la DMAE atròfica i exsudativa. Professor adjunt al John A. Moran Eye Center, adscrit a la Health University of Utah (Estats Units). Doctorat en Medicina i Cirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Després d’especialitzar-se en Oftalmologia al C.O. Barraquer (Barcelona), va completar els estudis al Massachusetts Eye and Ear Infirmary (Harvard University, Estats Units) i a l’Hospital San José (ITESM, Mèxic). Els darrers 20 anys ha pres part com a investigador principal en la majoria dels assajos clínics internacionals multicentre que s’han dut a terme per trobar tractaments per a totes les formes de DMAE.

Dr Juan Francisco Santamaría

Dr. Juan Francisco Santamaría MD

Oftalmòleg especialista en malalties de la màcula, la retina i el vitri.
Llicenciat en Medicina i Cirurgia i especialitzat en Oftalmologia via MIR a l’Hospital Universitari de Bellvitge, on encara exerceix.
Màster en patologia i cirurgia del segment posterior del globus ocular (Institut Universitari Barraquer).
Fellow of the European Board of Ophthalmology.
Format en retina quirúrgica a través del Programa de Formación de Expertos en Retina de la Sociedad Española de Retina y Vítreo (SERV). 
Investigador en diversos assaigs clínics relacionats amb malalties de la retina.
Autor i coautor de diversos articles que s’han publicat en revistes de l’especialitat.

 

SEGMENT ANTERIOR

Dra Paula Verdaguer

Dra. Paula Verdaguer MD, PhD

Oftalmòloga especialista en còrnia, cirurgia refractiva i cataracta.
Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i especialitzada en oftalmologia a la Clínica Oftalmològica Barraquer de Barcelona. Doctorada cum laude a la Universitat Autònoma de Barcelona. Fellowship en cirurgia refractiva a l’Institut Català de Retina. Màster de còrnia, cirurgia refractiva i cataracta (Institut de Microcirurgia Ocular). Ha completat cursos a l’European School for Advanced Studies in Ophthalmology (ESASO) a Lugano, Suïssa i ha col·laborat amb la University Eye Clinic of the Maastricht University Medical Center (MUMC).
És membre de l’European Society of Cataract and Refractive Surgeons (ESCRS) i la Sociedad Española de Cirugía Implanto-Refractiva (SECOIR), entre d’altres.

GLAUCOMA

Dr Marc Rosell

Dr. Marc Rosell MD

Oftalmòleg especialista en glaucoma.
Graduat en Medicina i Cirurgia a la Universitat Internacional de Catalunya i especialitzat en Oftalmologia a l’hospital Fundació Assistencial Mútua de Terrassa. Especialitzat en cirurgia de Glaucoma. Domina tècniques com l’esclerotomia profunda no perforant, l’implant de vàlvules de Ahmed i el micorimplant de XEN —una tècnica menys invasiva que redueix tant el temps quirúrgic com les complicacions i millora la qualitat de vida del pacient durant el postoperatori.
És membre de les Sociedad Española de Glaucoma i de la Societat Catalana d’Oftalmologia.

PLÀSTICA OCULAR

Dr. José Nieto MD

Oftalmòleg especialista en cirurgia plàstica ocular.
Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i especialitzat en Oftalmologia a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Programa de subespecialització en cirurgia plàstica ocular per l’American Society of Ophthalmic Plastic and Reconstructive Surgery (ASOPRS) a Michigan (EUA). Va ser el primer oftalmòleg espanyol que ha completat un programa de formació de l’ASOPRS.
Especialitzat en cirurgia estètica de les parpelles mitjançant l’ús de tècniques mínimament invasives sense cicatrius visibles i en rejoveniment facial sense cirurgia amb tractaments mèdics d’última generació. És també especialista en cirurgia reconstructiva de les parpelles, de l’òrbita i de la via lacrimal.
Membre de l’European Society of Ophthalmic Plastic and Reconstructive Surgery i l’American Society of Ophthalmic Plastic and Reconstructive Surgery, entre d’altres.

Investigació clínica i coordinació del departament assistencial

Míriam Garcia MSc

Diplomada en Òptica i Optometria (Escola Universitària d’Òptica i Optometria de Terrassa). Màster en Investigació Clínica i Ciències de la Salut per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha participat en assaigs clínics en fases I a IV, en estudis observacionals i en projectes finançats per la Unió Europea en el marc de l’Horizon 2020, relacionats amb malalties degeneratives de la retina.
Coautora del llibre “Retina y nervio óptico para optometristas y otros profesionales sanitarios”. Coautora d’articles publicats en revistes de referència en oftalmologia. Revisora d’articles científics en revistes internacionals. Ponent i autora de pòsters en congressos nacionals i internacionals relacionats amb l’optometria i la investigació en ciències de la visió.

Optometria, infermeria i proves diagnòstiques

Cristina Romero

Cristina Romero

Optometrista.
Diplomada en Òptica i Optometria i Llicenciada en Ciències Físiques per la Universitat de Granada. Postgrau en Optometria Clínica a l’Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona. Optometrista i coordinadora d’assaigs clínics relacionats amb el tractament de patologies de la retina.
Participant en congressos internacionals relacionats amb l’optometria.

Daniel García

Optometrista.
Graduat en Òptica i Optometria (Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa, 2022). Format en el maneig optomètric del control de la miopia al Centre d’Oftalmologia Orduna, 2023. Participa en estudis observacionals i en assaigs clínics de fase II a IV.

Anna Serrano

Anna Serrano

Responsable de proves diagnòstiques.
Diplomada en Infermeria per la URL. Participa en estudis observacionals i en assaigs clínics de fase II a IV i ha col·laborat en publicacions relacionades amb la DMAE.
Ha impartit cursos com el Curs teòric-pràctic de Fotografia en Oftalmologia (AEAO) i el Postgrau d’infermeria quirúrgica en oftalmologia (UAB).

Alicia Carrasco

Alicia Carrasco

Proves diagnòstiques i responsable de quiròfan.
Diplomada en Infermeria por la UAB, 1997. Màster en Tècniques de Perfusió i Oxigenació Extracorpòria, UB, 2016. Postgrau en anestèsia i reanimació, UB, 2008. Postgrau en Infermeria Quirúrgica, UAB, 2000.
Participa en assaigs clínics en fase III, IV i observacional relacionats amb malalties de la retina.

Direcció i administració

David Bellver

Gerent.
Llicenciat en Ciències Econòmiques per la UB.
Membre de l’Associació de Tècnics Tributaris de Catalunya des de 2005.
Membre del Consell Assessor del Patronat de Turisme de Girona Costa Brava. Patró de la Fundació Esport Solidari Internacional.
Representant de F.C.Barcelona a UEFA i FIFA (2010-2021). Membre de la Junta Directiva del FCB, tresorer i membre del comitè d’auditoria interna i compliance (2020-2021)
Tresorer de la Fundació del FCB.
Des de 2001, president de l’Agrupacio Esportiva Micfootball.

Noemi Maroto

Noemí Maroto

Adjunta a Direcció. Responsable d’Atenció al Pacient i Gestió de Persones.
Llicenciada en Psicologia (Universitat de Barcelona). Màster en RR.HH. per EADA Business School i Postgrau en Gestió de RR.HH. per la Universitat Pompeu Fabra.
Té una àmplia experiència en l’entorn de Consultoria Estratègica en RR.HH. i en empreses de diversos sectors com a Responsable de RR.HH. Ha gestionat equips de diferents àrees i departaments, amb una clara vocació per les persones i l’atenció al pacient.

Marc Subirats

Administració.
Diplomat en Ciències Empresarials per la UB i Grau superior de gestió comercial i màrqueting a Escoles Pies de Sarrià.
Té una àmplia experiència en el món empresarial en la branca de la gestió econòmica i comptable, tant en el sector privat com públic. També ha coordinat la gestió econòmica d’estudis mèdics. Gestiona grups de treball per coordinar la part mèdica i la part econòmica de diferents estudis i projectes.

Atenció al pacient

L’equip d’atenció al pacient de l’Institut de la Màcula compta amb la preparació, l’experiència i l’empatia per resoldre els dubtes relacionats amb les proves i els tractaments oftalmològics que poden sorgir a les persones que assistim a la nostra clínica. Pacients i acompanyants poden comptar sempre amb elles: la veu, la mirada i les mans que us rebran i us acompanyaran amb diligència i delicadesa.

Carla Ferrer

Paula Garcia

Paula Garcia

Nerea Tejero

Nerea Teijeiro

Subscriu-te al nostre newsletter digital

Ens comprometem a enviar-vos només informació rellevant i no compartir el vostre contacte. 

Desplaça cap amunt