PATOLOGIES I TRACTAMENTS

Retinosi pigmentària

Retinosi pigmentària

La retinosi pigmentària descriu un grup de malalties de la retina hereditàries que es caracteritzen per una pèrdua progressiva dels fotoreceptors (apoptosi), sobretot els bastons i els de l’epiteli pigmentari de la retina, a causa de mutacions de proteïnes i enzims específics de la retina. La retinosi pigmentària afecta una de cada 2.000 persones i és la causa principal de ceguesa total.

Símptomes

Aquesta malaltia, que sol aparèixer entre els vint-i-cinc i els quaranta anys, comporta pèrdua progressiva de l’agudesa visual, defectes en el camp visual i ceguesa nocturna. Els primers símptomes són enlluernament, dificultat d’adaptació a la foscor, pèrdua progressiva del camp visual i defectes de la visió cromàtica.

El component hereditari és present en la majoria dels casos de retinosi pigmentària i el pronòstic, així com la progressió de la malaltia, està relacionat amb les diferents classes d’herència.

Procediments

Medicina regenerativa: Endoret

Con el tratamiento de medicina regenerativa Endoret propiciamos la reparación de la superficie ocular afectada por la sequedad ocular. Se trata de un plasma rico en factores de crecimiento para el tratamiento de las lesiones de la superficie ocular elaborado a partir de la sangre del mismo paciente. Con esta formulación individualizada se consigue una tolerancia completa y una efectividad óptima. Esta opción terapéutica revolucionaria es muy eficaz en casos de defectos epiteliales persistentes o úlceras corneales. Asimismo se puede aplicar después de una cirugía refractiva corneal, una cirugía ocular o en el Síndrome de Sjögren.
Patologia Ull Sec

Dr. Jordi Monés,

M.D. PhD

Número de Col·legiat COMB: 22.838

Director. Doctor en Medicina i Cirurgia. Especialista en Oftalmologia. Especialista en Retina, Màcula i Vitri.

Si t’ha interessat ho pots compartir aquí:

Última modificació: 21/07/2023
Desplaça cap amunt