Procediments

Proves d’ull sec

L’ull sec és un a afectació ocular que pot tenir causes múltiples, conèixer l’origen de la simptomatologia és important per abordar el tractament de forma correcta. A l’Institut de la Màcula disposem d’una unitat especialitzada per l’avaluació de les estructures oculars que es veuen involucrades en la producció i manteniment de la pel·lícula lacrimal. A …

Proves d’ull sec Read More »

Exploració amb làmpada de fenedura

La làmpada de fenedura és un microscopi amb llum, imprescindible per a l’oftalmòleg. Permet tenir una visualització de les diferents estructures de l’ull i poder detectar malalties oculars. 

Gonioscòpia

La gonioscòpia és un examen que es du a terme per observar l’angle iridiocorneal. En aquest angle es troba la malla trabecular, que és l’estructura de l’ull per on drena l’humor aquós.  Si aquest angle és estret o té alguna alteració estructural, pot dificultar la sortida de l’humor aquós, i això provoca un augment de …

Gonioscòpia Read More »

Perimetria cinètica

La perimetria cinètica és una prova que permet definir l’abast del camp visual del pacient de forma ràpida i senzilla. Aquesta prova ens permet variar la mida i la intensitat de l’estímul podent-nos adaptar així a la funció visual de cada pacient. Aquesta prova ens permet avaluar el nivell d’afectació i progressió de diferents patologies …

Perimetria cinètica Read More »

Electroretinograma (ERG)

L’electroretinograma (ERG) és una prova que permet registrar i mesurar el senyal elèctric produït per les cèl·lules de la retina (cons i bastons) després d’un estímul lluminós o de contrast. Aquesta prova té una important utilitat clínica, ja que proporciona informació diagnòstica sobre diferents patologies de la retina com les distròfies hereditàries, a més de …

Electroretinograma (ERG) Read More »

AVOT

AVOT (Advanced Vision and Optometric Test) és una eina per al mesurament automatitzat de l’agudesa visual, la sensibilitat al contrast positiva i negativa i la visió del color juntament amb la funció de cons i bastons Ens permet avaluar l’agudesa visual (VA) i la Sensibilitat al Contrast (FSC) per establir els valors normals o fora …

AVOT Read More »

Tonometria

La pressió intraocular és el factor de risc més important a l’hora de desenvolupar el glaucoma, i per tant és fonamental quantificar-la. Es mesura amb el tonòmetre de Goldmann, el qual valora la resistència d’aplanament de la còrnia.

Queratometria

La queratometria mesura el radi de curvatura de la còrnia per a determinar el valor de l’astigmatisme corneal. Aquest és l’astigmatisme més important, però no l’únic, ja que també hi ha l’astigmatisme de la cara posterior de la còrnia i el de les cares anterior i posterior del cristal·lí, que en molts casos és mínim. …

Queratometria Read More »

Paquimetria

El gruix corneal es quantifica amb la paquimetria. La mesura de la pressió intraocular depèn del gruix corneal. Els pacients amb còrnies més gruixudes del normal presenten mesures més altes de pressió intraocular que les reals i, per contra, els pacients amb gruixos per sota de la mitjana presenten mesures de pressió intraocular més baixes …

Paquimetria Read More »

OCT angiogràfica

L’OCT angiogràfica (OCT-A) és una nova modalitat d’imatge, ràpida i no invasiva, que permet l’avaluació de la xarxa microvascular de la retina. L’OCT-A és capaç de donar-nos la imatge de la xarxa microvascular de la retina en tres dimensions i detectar anomalies capil·lars en pacients amb retinopatia diabètica i altres malalties vasculars retinals. Amb l’OCT-A, …

OCT angiogràfica Read More »

Desplaça cap amunt